DOMEINNAAM OVERNEMEN

Hoe kan ik een domeinnaam overnemen van Domeinmagazijn.nl?

Maak je interesse voor een domeinnaam kenbaar door te reageren via de website of per mail info@domeinmagazijn.nl. Je ontvangt een factuur voor de overnamevergoeding. Na ontvangst van de betaling sturen we je het token dat hoort bij de domeinnaam. Met het token kun je de domeinnaam verhuizen en overschrijven.

Wat is een token?

Bij een NL domeinnaam hoort een token. Het token is een code van 12 cijfers en letters. Deze autorisatiecode is nodig om een domeinnaam te verhuizen en/of over te schrijven. Ben je eigenaar van een NL domeinnaam maar weet je de code niet? Dan kun je deze opvragen bij de huidige internetprovider.

Kan iedereen een domeinnaam vastleggen?

In principe kan iedereen een domeinnaam registreren en geldt het recht van ‘wie het eerst komt..’. Echter een domeinnaam kan inbreuk maken op handelsnaam- of merkrecht. Via SIDN kan een partij een beroep doen op een geschillenregeling of de gang naar een rechter maken. Kijk voor uitspraken over domeinnaamgeschillen op www.domjur.nl.

Wat is een escrow service?

Indien nodig kan bij een domeinnaam transactie een escrow service worden gebruikt. Vaak is dit een notaris of advocaat. De koper stort de overnamesom op een derdengeldrekening van de notaris of advocaat en de verkopende partij stuurt het token met overdrachtsformulier. Zodra de notaris of advocaat van beide partijen de benodigde zaken heeft ontvangen kan de daadwerkelijke overdracht plaats vinden.

WAARDEBEPALING DOMEINNAAM

Hoe kun je de waarde vaststellen van een domeinnaam?

De waarde van een domeinnaam is afhankelijk van een aantal factoren. Zoals de leeftijd (jaar van registratie), de lengte (hoe korter, hoe beter) en de verwantschap met relevante zoektermen. Daarnaast kan een domeinnaam een marketingwaarde hebben, dat wil zeggen of een domeinnaam geschikt is voor een marketingcampagne of online presentatie van een product of dienst. Uiteindelijk is het een kwestie van vraag en aanbod, welke vraagprijs hanteert de huidige eigenaar en zijn er bij dit prijsniveau belangstellenden.

Kan Domeinmagazijn.nl de waarde bepalen?

De waardebepaling van een domeinnaam is niet volledig objectief vast te stellen, ook al zijn er een aantal factoren die aan de waarde ten grondslag liggen. Door de jarenlange ervaring en een database met transacties is Domeinmagazijn.nl in staat om een professionele inschatting te maken van de waarde. Stuur een mail aan info@domeinmagazijn.nl voor meer informatie.

AANVULLENDE DIENSTEN

Hoe regel ik de hosting en een mailaccount?

Om een website en mailaccount te activeren bij een bepaalde domeinnaam, is een internetprovider nodig. De internetprovider kan alle aanvullende diensten leveren. Het is van belang om te kiezen voor een betrouwbare internetprovider, let hierbij op certificaten en aansluiting bij een brancheorganisatie.

Hoe zorg ik voor een hoge positie in de zoekmachines?

Een hoge positie is niet alleen afhankelijk van een goede domeinnaam, maar ook vooral van relevante en actuele content. Daarnaast is het van belang dat externe websites ook verwijzen naar jouw website, dit wordt linkbuilding genoemd. Orange Juice is mede initiatiefnemer van Domeinmagazijn.nl en heeft een afdeling Online Marketing die zich bezig houdt met zoekmachinemarketing. Stuur voor meer informatie een mail naar remco@orange-juice.nl