Webgigant Amazon.com claimt domeinnaam

  • Home
  • /
  • Nieuws
  • /
  • Webgigant Amazon.com claimt domeinnaam

Webgigant Amazon.com claimt domeinnaam

20-07-2019 Door: Domeinmagazijn.nl

Domeinnaam .amazon

De webgigant Amazon.com komt als overwinnaar uit de strijd om het alleenrecht op de domeinnaam .amazon. Deze strijd duurt al 7 jaar en de tegenstanders zijn landen als Brazilië, Bolivia en Suriname. De landen rondom het Amazone gebied vinden de geografische betekenis belangrijker dan het belang van een commercieel bedrijf. De internationale verstrekker van domeinnamen is Icann en de afgelopen jaren liepen hier meerdere procedures. 

Onlangs besloot Icann dat het de procedure start om de domeinnaam toe te kennen aan de webgigant Amazon.com, die onder leiding staat van Jeff Bezos. Deze krijgt dit toplevel domain in handen en kan deze domeinnaam gebruiken voor marketing toepassingen. Wel heeft Amazon.com toegezegd geen verwijzingen naar het geografishe gebied en de gelijknamige rivier te maken. 

Vanuit het oogpunt van zoekmachineoptimalisatie, ook wel SEO genoemd, zal de onderneming niet snel het huidige domein Amazon.com verlaten, maar er zijn wel veel marketing toepassingen denkbaar met de Amazon extensie. Bijvoorbeeld een speciale website over Alexa, de speech technologie van Amazon.