Strijd om de domeinnaam Dynamiet.nl

  • Home
  • /
  • Nieuws
  • /
  • Strijd om de domeinnaam Dynamiet.nl

Strijd om de domeinnaam Dynamiet.nl

13-09-2017 Door: Domeinmagazijn.nl

Uitspraak over de domeinnaam Dynamiet.nl

De zaak wordt ingediend op 13 april 2017 door de eiseres: de onderneming Dynamiet Nederland b.v. uit Zoetermeer. Daarop krijgt de huidige eigenaar een kans om voor een bepaalde datum een verweerschrift in te dienen, echter dit heeft niet plaats gevonden. Vervolgens is een geschillenbeslechter benoemd om tot een uitspraak te komen.

De eiseres is een onderneming die juridische diensten verleend, waaronder het bijstaan van consumenten die een BKR registratie (Bureau Kredietregistratie) willen aanpassen of laten verwijderen. De eiseres is sinds 2012 houdster van de handelsnamen Dynamiet en Dynamiet Nederland. En tevens is er een merkregistratie van Dynamiet Nederland, gedeponeerd op 13 mei 2015 in het Benelux merkenregister.

De huidige eigenaar, Verontruste Particulieren uit America, heeft een website gepubliceerd met informatie over het BKR en levert daarbij kritiek op de werkwijze van enkele juridische dienstverleners, waaronder Eiseres.

Eiseres stelt dat met merkregistratie en handelsnamen het recht op de domeinnaam toebehoort aan de onderneming Dynamiet Nederland b.v. Ook stelt zij dat de huidige eigenaar geen legitiem belang heeft bij de domeinnaam. Sterker nog, er wordt gesproken over registratie en gebruik ter kwader trouw.

Omdat er geen verweerschrift is ingediend, wordt de uitspraak gebaseerd op de stelling van de eiseres en de beschikbare informatie. Voordat er een uitspraak kan worden gedaan, toetst men op grond van deze criteria:

-        Is er sprake van inbreuk op handelsnaam of merkrecht door gebruik van de domeinnaam

-        Heeft de huidige eigenaar geen recht of legitiem belang bij de domeinnaam

-        Is er sprake van registratie of gebruik ter kwader trouw.

De geschillenbeslechter oordeelt dat aan alle drie de criteria is voldaan en stelt de eiseres in het gelijk.