Hoger beroep inzake domeinnaam Gevelbeheer.nl

  • Home
  • /
  • Nieuws
  • /
  • Hoger beroep inzake domeinnaam Gevelbeheer.nl

Hoger beroep inzake domeinnaam Gevelbeheer.nl

01-08-2015 Door: Domeinmagazijn.nl

Regelmatig zijn er ondernemingen die het recht op een specifieke domeinnaam claimen en aan de rechter vragen om een uitspraak. In 2013 heeft de kantonrechter uitspraak gedaan inzake een dispuut over de domeinnaam Gevelbeheer.nl. Deze zaak is onlangs in hoger beroep behandeld en het Gerechtshof heeft op 26 mei 2015 een uitspraak gedaan.
De eisende partij is Gevelbeheer Nederland b.v., gevestigd in Staphorst. De gedaagde partij is Kozijn Beheer Nederland b.v., gevestigd in Assen. De gedaagde partij is de onderneming gestart in het jaar 2000 en heeft de domeinnaam Gevelbeheer.nl ook in dat jaar geregistreerd. De eisende partij is in 2001 opgericht en heeft de domeinnaam Gevelbeheernederland.nl geregistreerd. De eisende partij heeft bij de kantonrechter (in 2013) de domeinnaam gevelbeheer.nl geprobeerd op te eisen, maar de vordering is afgewezen.
Nu ligt dezelfde zaak voor bij het Gerechtshof Arnhem. Het hof oordeelt dat er geen sprake is van misbruik in de zin van handelsnaamwetgeving, aangezien de gedaagde partij uitsluitend optreedt onder de naam Kozijn Beheer Nederland. De gedaagde partij gebruikt de domeinnaam Gevelbeheer.nl om door te linken naar Kozijnbeheer.nl. Tevens stelt het Hof dat er geen sprake is van nodeloos creëren van verwarringsgevaar en de eisende partij geen overtuigende onderbouwing biedt inzake de overige grieven.

Het Gerechtshof bekrachtigd tenslotte het vonnis van de kantonrechter uit 2013 en stelt hiermee de eisende partij in het ongelijk.