Domeinnaam met een zoekterm

Domeinnaam met een zoekterm

06-12-2014 Door: Domeinmagazijn.nl

Heeft Google de waarde van een domeinnaam met een zoekterm nu van minder belang laten zijn in de algoritmes? Het Amerikaanse canIrank.com heeft een onderzoek uitgevoerd naar deze stelling. Of een domeinnaam een positieve invloed heeft op de positie in zoekmachines, bepaalt namelijk ook hoeveel een domeinnaam waard is. Met andere woorden, hoeveel betaal je voor een domeinnaam waar de zoekterm in is opgenomen?

Google zag dat veel van dergelijke domeinnamen hoog in de ranking kwamen, echter zonder goede en relevante content. Dit is de reden dat Google de waarde van domeinnamen met een zoekterm (exact match keyword domains) heeft verlaagd als ranking factor. Echter het onderzoek toont aan dat een dergelijke domeinnaam nog steeds van waarde is, op voorwaarde dat er ook goede content staat en er sprake is van kwalitatief goede inbound links.

Het onderzoek gaat uit van minimaal 200 ranking factoren die invloed hebben op de positie van een website in de zoekmachine Google. Een goede domeinnaam is aantoonbaar één van deze factoren en heeft invloed op de gemeten relevantie van de website.

Daarnaast blijkt dat een domeinnaam met een specifieke zoekterm vaak ook veel content bevat die te maken heeft met deze zoekterm. En veel inbound links met deze zoekterm in de anchor tekst. Het is daarom vooral de combinatie van domeinnaam, content en linkkracht die goede resultaten oplevert.

Een domeinnaam met de zoekterm in de URL is zeker van waarde, toegepast in een thematische website, webshop of satelliet website.