Affiliate marketing en domeinnamen (1)

  • Home
  • /
  • Nieuws
  • /
  • Affiliate marketing en domeinnamen (1)

Affiliate marketing en domeinnamen

12-09-2017 Door: Domeinmagazijn.nl

Affiliate marketing en een goede domeinnaam

Onder affiliate marketing verstaan we het genereren van traffic (met koopintentie) voor een webshop. In veel gevallen maakt de marketeer over een specifiek onderwerp een themawebsite, waarop veel informatie staat over het specifieke onderwerp. Als de informatie uitgebreid is en voorzien van rich content, zoals foto’s en videos, dan kan de website hoog komen in de resultaten van de zoekmachines. En dus ook veel traffic genereren. De themawebsite wordt voorzien van tekstlinks en banners naar de webshop. De webshop beloont de affiliate marketeer met een commissie over elke geplaatste bestelling die via de themawebsite is binnen gekomen.

In dit traject van affiliate marketing spelen goede domeinnamen een belangrijke rol. Een domeinnaam is waardevol als deze makkelijk is te onthouden en een indicatie geeft over het onderwerp of thema waar het om draait. Het is geen absolute voorwaarde dat het betreffende zoekwoord ook integraal is opgenomen in de domeinnaam, echter het is wel van belang dat in één oogopslag duidelijk is welk thema of onderwerp wordt behandeld.

Voorbeelden van domeinnamen die via Domeinmagazijn.nl worden ingezet voor affiliatemarketing:

www.dossiertas.nl met leadgeneratie voor de webshop Koffer&Tas

www.mijnzakgeld.nl met leadgeneratie voor de webshops van Coolblue

Er zijn online duizenden websites te vinden die speciaal voor leadgeneratie worden ingezet. Niet altijd zijn het websites met veel toegevoegde waarde, er staat bijvoorbeeld te weinig echt bruikbare informatie en/of de informatie wordt niet voldoende frequent aangepast en uitgebreid. Indien het wel een aansprekende en informatieve website is, dan hebben zowel affiliate marketeer als webshop er veel voordeel bij.